COVID-19 TARTUNTOJEN EHKÄISEMISEN TOIMENPITEET TUUSULANJÄRVENAVOIMESSA MUSIIKKIKOULUSSA 6.10.2020 ALKAEN

6.10.2020

Tuusulanjärven avoin musiikkikoulu suosittelee vahvasti, että koulun toimintaan osallistuvat yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Keski-Uudenmaan alueella koronatartuntojen määrä on lisääntymässä. Kasvomaskia käyttämällä suojelet omaa ja muiden terveyttä. Näin ollen yli 15 v. oppilaiden ja lapsiaan saattavien aikuisten toivotaan käyttävän aina musiikkikoululla ollessaan kasvomaskia. Huoltajia pyydetään myös välttämään tarpeetonta oleskelua musiikkikoulun tiloissa. Ryhmä- ja yksilöopetuksessa maskia käytetään, mikäli jatkuva turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista ja tartuntariskiä opetusluokan turvavälinein (esim. pleksiseinät, visiirit) ei voida minimoida. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on turvata Tuusulanjärven avoimessa musiikkikoulussa harrastavien ja työskentelevien turvallisuus tilanteessa, jossa Covid-19 -epidemia on alueellamme kiihtymisvaiheessa.

Tavoitteenamme on voida jatkaa koulussamme annettavaa musiikintaiteen perusopetusta lähiopetuksena. Haluamme aktiivisesti estää koronavirustartuntojen leviämistä koulumme tiloissa, epidemian kiihtymistä alueellamme sekä suojella niitä, joille tartunta olisi vaarallinen.

Aiemmin elokuussa tiedotetut ohjeistukset turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Yllä olevat ohjeet tarkentavat kasvomaskien käyttöä ja koulun tiloissa asioimista 6.10.2020 alkaen. Seuraattehan ja noudatattehan tunnille tullessa myös THL:n yleisiä ohjeistuksia kasvomaskin käyttöön ja koronaepidemiatilanteessa toimimiseen.

Haluamme vielä erityisesti korostaa, että 
– Tuusulanjärven avoimeen musiikkikouluun ei saa tulla oireisena, sairaana tai karanteenin aikana (omaehtoinen ja viranomaisenasettama karanteeni)
– Koulun käytävillä ja odotustiloissa on pyrittävä noudattamaan turvavälejä (1,5 – 2 m). Myös soitto- ja laulutunneilla pyrimme noudattamaan turvavälejä.
– Kädet pestään tai desinfioidaan musiikkikoululle saavuttaessa, aina luokkaan mentäessä ja poistuttaessa sekä ennen soittimiin tai yhteiskäyttölaitteisiin koskemista.
– Tarvittaessa aivastetaan kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

Soitto- ja ryhmätunneille on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta. Jokainen opettaja voi opettaa tarvittaessa etäyhteyden avulla ja myös vanhempien on mahdollista seurata lastensa tunteja etäyhteyden välityksellä sen sijaan, että osallistuvat lapsen mukana soittotunnille.

Antoisia soittotunteja kaikille. Pidetään toisistamme huolta!