Oppilaan opas

Oppilaan opas

Tervetuloa oppilaaksi Tuusulanjärven avoimeen musiikkikouluun!

Tässä muutamia käytännön ohjeita opiskeluasi varten.

Soitto tai laulutunti

Tule tunnille ajoissa ja ota mukaasi kaikki tarvitsemasi nuotit ja muistiinpanovälineet.

Ethän unohda soitintasi.

Kun oppilas on pois tunnilta

Tuntia ei korvata. Pidemmän poissaolon osuessa kohdalle, ole yhteydessä rehtoriin, Pauliina Hauta-aho p. 0505364168 tai info@avoinmusiikkikoulu.fi. Jos oppilaalla on lääkärintodistus usean viikon poissaolosta, kannatusyhdistyksen johtokunta voi pyynnöstä antaa huojennusta lukukausimaksuun. Mikäli oppilas on lievästi oireinen tai karanteenissa (korona) voi hän osallistua tunnille etäyhteydellä.

Kun opettaja on pois tunnilta

Jos opettaja on pois sairauden takia ja hänellä ei ole sijaista, hän itse korvaa pitämättä jääneen tunnin. Mikäli opettaja on vain lievästi oireinen tai karanteenissa (korona), opetus pyritään järjestämään etäyhteydellä.

Montako tuntia?

Lukuvuosi jakaantuu syys- ja kevätlukukauteen. Syyslukukaudella opetusviikkoja on 14, kevätlukukaudella 15. Lisäksi pidetään soitinkohtaisesti 1-3 ryhmätuntia lukukaudessa. Molemmat lukukaudet pitävät sisällään työpajaviikon, jolloin oppilailla on normaalin soittotunnin sijaan mahdollisuus ottaa osaa erilaisiin soitonopettajien vetämiin työpajoihin. Lukukauden lopussa on koko koulun joulu- ja kevätkonsertit, joissa jokainen oppilas pääsee esiintymään. Lisäksi on erilaista pajatoimintaa, oppilaskonsertteja ja matineoita, joihin kaikki oppilaat saavat osallistua.

Laskutus

Lasku jokaisesta lukukaudesta tulee Netvisor-laskutusfirmalta siihen sähköpostiosoitteeseen, mikä on ilmoittautumisen yhteydessä annettu. Pidä huoli, että sähköpostiosoite on ajan tasalla. Seuraa myös, ettei lasku joudu roskapostiin. Musiikkikoulu ei ole vastuussa sähköpostin toimivuudesta.

Musiikikikoulua ylläpitää kannatusyhdistys, Järvenpään Suzukiyhdistys, jonka jäseniä opetusta saavien oppilaiden perheet ovat.

Jäsenmaksu on 25 € ja se peritään syksyn lukukausimaksun yhteydessä. Keväällä mukaan tulevilta perheiltä peritään puolen vuoden jäsenmaksu, joka on 15 € kevätlukukaudelta. Jäsenmaksu peritään lukukausimaksun tai leirimaksun yhteydessä. Jäsenmaksu on perhekohtainen.

Oppilaaksi ilmoittautuminen ja jatkoilmoittautuminen

Oppilaaksi-ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti koulun kotisivujen kautta. Ilmoittautuminen on voimassa aina koko kuluvan lukuvuoden ajan. Kokeilutunnit ovat kuitenkin määräaikaisia ja niihin ilmoittautuminen on voimassa vain kokeilutuntien ajan. Kokeilutuntien jälkeen on mahdollista jatkaa varsinaisena oppilaana, jolloin ilmoittaudutaan varsinaiseksi oppilaaksi.

Rekisteröitymismaksu oppilaille on 15 euroa. Rekisteröitymismaksua ei peritä uusilta oppilailta. Rekisteröitymismaksu peritään ainoastaan siinä tapauksessa, että oppilas jättää lukuvuoden päätteeksi jatkoilmoittautumisen tekemättä (10.6. mennessä) ja kirjautuu jatkavaksi uutena oppilaana.

Jatkoilmoittautuminen soitto- ja ryhmätunneille tehdään vuosittain keväällä sähköisen Eepos-oppilashallinto-ohjelman kautta. Ilmoittautuminen on voimassa koko tulevan lukuvuoden (syksy ja kevät). Jatkoilmoittautumisen syyslukukaudelle voi perua 15.8. mennessä. Tämän jälkeen perutuista tunneista veloitetaan neljän viikon lukukausimaksua vastaava peruutusmaksu. Syyslukukaudella kevään oppilaspaikan voi perua 15.12. mennessä. Tämän jälkeen perutuista tunneista veloitetaan neljän viikon lukukausimaksua vastaava peruutusmaksu.
Oppilaspaikan peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen: info@avoinmusiikkikoulu.fi

Miten tunnit lopetetaan?

Jos haluat lopettaa soittotunnit tai ryhmätunnit kokonaan, ilmoita siitä rehtorille sähköpostilla info(a)avoinmusiikkikoulu.fi tai soittamalla p. 050 5364 168.

Ilmoitus opettajalle ei riitä.

Tuntien lopettaminen

Kesken lukukauden lopetetuista tunneista palautetaan pyynnöstä osa lukukausimaksusta. Vähintään neljän opetusviikon tunnit irtisanomisen jälkeen veloitetaan oppilaalta, jotta opettajan palkanmaksu ei keskeytyisi yllättäin. Ryhmätuntien (esim. muskarit) lukukausimaksut peritään kuitenkin kokonaisuudessaan mikäli oppilaspaikka perutaan toisen opetuskerran jälkeen.

Tilanteessa, jossa musiikkikoulu ei pysty järjestämään opetusta normaalina kontaktiopetuksena koulusta riippumattomista yllättävistä ja ylivoimaisista esteistä johtuvista syistä (force majeure), tai kaupungin tai aluehallintoviraston asettamien pandemiarajoitusten johdosta, pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään vaihtoehtoisia keinoja (kuten etäopetus) opetuksen järjestämiselle. Tällainen ylivoimainen este voi olla luonnonmullistus, maailman tai Suomen laajuinen epidemia, sota tai viranomaisen antama kielto tai määräys. Kun opetus voidaan järjestää vaihtoehtoisilla tavoilla, lukukausimaksuja ei hyvitetä.

Musiikkileikkikoulu Pikku-uikku

Muskaritunteja pidetään sekä syys- että kevätlukukaudella 14. Lisäksi syksyllä ja keväällä järjestetään muskarikonsertit.

Ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden (syksy ja kevät). Syksyllä ilmoittautuneet voivat perua kevään oppilaspaikkansa 15.12. mennessä. Tämän jälkeen perutuista tunneista veloitetaan 30 euron peruutusmaksu (lukukauden jo alettua peritään kuitenkin koko lukukausimaksu). Keväällä aloittavien oppilaspaikka on voimassa koko kevätkauden. Uusien oppilaiden musiikkileikkikoulupaikan voi perua maksutta ensimmäisen ilmoittautumisen jälkeen pidetyn muskaritunnin jälkeen (kokeilutunti). Uusien oppilaiden lukukausimaksu peritään kuitenkin kokonaisuudessaan mikäli oppilaspaikka perutaan toisen opetuskerran jälkeen. Oppilaspaikan peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen: info@avoinmusiikkikoulu.fi

Jatkoilmoittautuminen muskaritunneille tehdään vuosittain keväällä sähköisen Eepos-oppilashallinto-ohjelman kautta. Ilmoittautuminen on voimassa koko tulevan lukuvuoden (syksy ja kevät). Jatkoilmoittautumisen syyslukukaudelle voi perua 15.8. mennessä. Tämän jälkeen perutuista tunneista veloitetaan 30 euron peruutusmaksu (lukukauden jo alettua peritään kuitenkin koko lukukausimaksu). Syyslukukaudella kevään oppilaspaikan voi perua 15.12. mennessä. Tämän jälkeen perutuista tunneista veloitetaan 30 euron peruutusmaksu (lukukauden jo alettua peritään kuitenkin koko lukukausimaksu).

Oppilaspaikan peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen: info@avoinmusiikkikoulu.fi

Lasku musiikkileikkikoulun lukukaudesta tulee Netvisor-laskutusfirmalta siihen sähköpostiosoitteeseen, mikä on ilmoittautumisen yhteydessä annettu. Pidä huoli, että sähköpostiosoite on ajan tasalla. Seuraa myös, ettei lasku joudu roskapostiin. Musiikkikoulu ei ole vastuussa sähköpostiosoitteen toimivuudesta.

Tilanteessa, jossa musiikkikoulu ei pysty järjestämään opetusta normaalina kontaktiopetuksena koulusta riippumattomista yllättävistä ja ylivoimaisista esteistä johtuvista syistä (force majeure) sekä kaupungin tai aluehallintoviraston asettamien pandemiarajoitusten johdosta, pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään vaihtoehtoisia keinoja (kuten etäopetus) opetuksen järjestämiselle. Tällainen ylivoimainen este voi olla luonnonmullistus, maailman tai Suomen laajuinen epidemia, sota tai viranomaisen antama kielto tai määräys. Kun opetus voidaan järjestää vaihtoehtoisilla tavoilla, lukukausimaksuja ei hyvitetä.

Lukuvuoden 2020-2021, 2021-2022 sekä 2022-2023 aikana musiikkileikkikoulu Pikku-uikun tunneille on mahdollista osallistua myös etäyhteyden avulla. Etäyhteydellä opetukseen osallistutaan siinä tapauksessa mikäli lapsi tai tunnille osallistuva perheenjäsen on oireinen tai karanteenissa. Lähiopetukseen voi osallistua vain oireettomana.

Oppilaan opas päivitetty 28.3.2022